Persoonlijke informatie
Sinds 1993 heb ik een zelfstandig gevestigde praktijk in natuurgeneeswijzen te Meterik.

Natuurgeneeskunde is een vorm van alternatieve geneeskunde en valt onder de bedrijfstak gezondheids- en welzijnszorg. Bij natuurgeneeskunde wordt ziekte vooral gezien als een gevolg van uit balans zijn van het lichaam. Bij de behandeling wordt een beroep gedaan op het zelfherstellende vermogen van de mens. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van geneesmiddelen op natuurlijke basis. Ook speelt het bewust maken van een gezonde levensstijl en eetpatroon, deze zorgen voor een beter balans en dus minder kans op terugval of nieuwe ziekten.

Ik heb een praktijk in natuurgeneeswijzen door middel van "healing". Dit betekent op intuïtieve wijze afstemmen op de mensen om de oorzaak van de problemen te achterhalen en dan inzicht, uitleg en ondersteuning te geven. Door inzicht ga je anders tegen een situatie aankijken en dan wordt onrust omgezet in rust; je staat weer open voor nieuwe ideeën en mogelijkheden.
Genezing heeft alles te maken met onafhankelijke en goede informatie. Ben je goed geïnformeerd, dan kun je de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gezondheid.

Ik heb als natuurgeneeskundig therapeut de HBO medische opleiding gevolgd bij de HvNA en beschik over de benodigde kennis van anatomie, fysiologie en pathologie. Ook heb ik de HBO orthomoleculaire geneeskunde gevolgd bij de SOE. Als natuurgeneeskundig therapeut beschik ik over diverse therapieën om geestelijke en lichamelijke herstel te bevorderen. Elke therapie heeft zijn sterke kanten. Vaker wordt een combinatie van therapieën gebruikt. Zie "therapieën".

Het belang van de cliënt staat altijd voorop. Herstel van de klacht is het doel. Als een doorverwijzing naar de huisarts of medisch specialist een meerwaarde heeft, dan wordt u daar uiteraard op gewezen. Bij het voorschrijven van natuurproducten wordt ook rekening gehouden met het gebruik van eventuele reguliere medicijnen. Mogelijk kunnen reguliere medicijnen worden afgebouwd; de cliënt dient dit altijd in overleg met de behandeld arts te doen.