Koffie als kruid|

Koffie, lekker en gezond

Ik geef toe: Ik hou van mijn kopje koffie 's ochtends. En ik heb het altijd al een heerlijke, hoewel slechte gewoonte gevonden. Zou ik als natuurgeneeskundige die koffie niet allang hebben moeten laten staan? Iedereen gaat ervan uit dat koffie gewoon slecht voor ons is. Maar wie weet misschien klopt die veronderstelling niet. Diverse nieuwe onderzoeken tonen aan dat koffie, met mate gebruikt, een aantal onverwachte voordelen heeft.

Het blijkt dat degene die twee tot drie koppen cafeïne houdende koffie per dag drinken een beschermend en gezondheidsvoordelige effect hebben. De voorkeur gaat uit naar koffie bereid met een papieren koffiefilter.

Het is bekend dat het drinken van koffie of andere cafeïne houdende producten leidt tot meer urineproductie. Tussendoor een glaasje water drinken zorgt voor de aanvulling van het lichaamsvocht. Het lichaam kan daarmee de urineproductie opvoeren en afvalstoffen blijven afvoeren.
Mensen met diabetes type-2, ouderdomsdiabetes en ook (jongere) mensen met diabetes type-1 dienen voorzichtig te zijn met koffie.

Via het keuzemenu kunt u kiezen uit de volgende artikelen:
    -   koffie, lekker en gezond - een uitgebreid artikel