Multi-vitaminen|

Multi-vitaminen en mineralencomplex

Het najaar is in Nederland traditioneel de tijd van het jaar waarin er extra aandacht wordt geschonken aan vitaminen. De 'R' is in de maand; het seizoen waarin virussen als verkouden en griep de kop opsteken. Virussen krijgen minder kans als de weerstand optimaal is. Het verhogen van de weerstand is dan ook de belangrijkste reden waarom men in Nederland een vitaminesupplement gebruikt.

Wat men zich vaak niet realiseert is dat aanvulling van de voeding door gebruik van een voedingssupplement de gezondheid het gehele jaar kan ondersteunen. Niet alleen voor de weerstand, maar voor de algehele gezondheid, lichamelijk en ook geestelijk.

Een vaak gehoord argument om geen supplementen zoals een multi-vitaminen-mineralencomplex te gebruiken, is dat men al gezond eet en daarom geen aanvulling nodig heeft. Maar is dat wel zo? Eten we inderdaad gezond? En als dat zo is, levert onze voeding dan voldoende vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingstoffen?

Het blijkt dat niet alleen mensen met een zwakkere gezondheid er goed aan doen om een hoog gedoseerde multi- vitaminen-mineralencomplex te gebruiken. Ook baby's, opgroeiende kinderen en jongeren, de hardwerkende met stress belaste werkende bevolking, zwangere vrouwen, vrouwen en ook mannen in de overgang, en de oudsten onder ons (vaak met medicijnengebruik) doen er goed aan om aanvulling op de voeding te gebruiken; uiteraard een dosering die is afgestemd op de leeftijd. De grens tussen ziekte en gezondheid is bij vele moeilijk aan te geven, het zijn de zogenaamde vage klachten die optreden als stofwisseling niet optimaal functioneert.

Via het keuzemenu kunt u kiezen uit de volgende artikelen:
    -  Ons voedingspatroon is niet zo gezond als we denken,
    -  Vroeger was het beter! en
    -  Wanneer is het een goede multi?