Vitaal blijven|

Slank, slim en fit blijven

Recente wetenschappelijke studies tonen aan dat juiste voedingsgewoonten, voedingssupplementen, lichaamsbeweging, stressbeheersing en controle maar ook intellectuele interesses en inspanningen factoren zijn die hersenveroudering tegengaan. Mensen die de moeite nemen om deze preventiemaatregelen toe te passen verbeteren niet alleen hun levenskwaliteit. Ze kunnen meestal ook veel langer ziektevrij blijven omdat ze bewust met hun lichamelijke en geestelijke gezondheid bezig zijn.

Ons lichaam heeft voortdurend vitaminen nodig om gezond te functioneren in deze zeer drukke wereld. Indien mensen onvoldoende vitaminen en mineralen gebruiken, kunnen de volgende symptomen optreden; een onregelmatig eetpatroon met de voorkeur voor ongezonde voeding, een gevoel van uitputting en moeheid, moeite hebben met het volbrengen van de dagelijkse taken, toenemende concentratieproblemen en slaapproblemen. Dit laatste zorgt voor nog meer moeheid en uitputting. Velen nemen dan maar een slaappil die bijna altijd verslavend werkt en maar een nachtrust van bedenkelijke kwaliteit garandeert.
Een gebrek aan vitaminen en mineralen komt veel meer voor dan de meeste mensen denken.

Deze pagina beschrijft een aantal eenvoudige tips om zowel geestelijk als ook lichamelijk vitaal te blijven. Wondermiddelen om eeuwig gezond en fit te blijven zijn er niet maar deze zijn erg interessant.

Via het keuzemenu kunt u kiezen uit de volgende artikelen:
    -  Biologische klok,
    -  Leven in hart en nieren,
    -  Nachtrust erg belangrijk,
    -  Sociale mensen leven langer, en
    -  Wandelen is erg gezond